Kasper Tinus

CURATOR: Kimberly Dias

“Deze selectie werken gaan over het herontdekken van mijzelf en het on-leren van wat ik heb aangeleerd over de aard van wie ik ben. Mijn werk is een zoektocht naar zelfacceptatie en liefde. Het verwerken van schaamte en trauma die is gaan opstapelen, waarin kwetsbaarheid mijn kracht is.”  

Kasper Tinus (1991) beeldend kunstenaar, maar nog belangrijker een mens. Zijn kunst is een vorm van zelfexpressie van zijn dagelijkse leven. Frustratie, verdriet en tegenslagen zijn de knelpunten die hij bevraagt en verwerkt in zijn werk. Deze thema’s onderwerpen zich in maatschappelijke debatten over gender, masculiniteit, witheid, klasse en mentale gezondheid. Zijn beelden bevatten referenties uit de kunstgeschiedenis en zijn directe omgeving en vormen zo verschillende lagen in hoe Kasper Tinus zijn verhaal vertelt.

De tentoonstelling ‘KASPER ZONDER EXCUUS’ is van 2 september tot 2 november 22 te bezoeken at Details.