Nu te zien in Details

Nu in Details:
Janet Lee & Xavi

We geven graag de ruimte aan uiteenlopende kunstenaars. Elke 3 a 4 maanden is er een nieuwe expositie in onze kunstgalerij.

Art of Observing & Xavi's Journey through Japanese Culture
24-06-2023 / 31-12-23

Meer over Janet Lee

Art of Observing
De kunstwerken van Janet Lee worden gekenmerkt door vrouwelijkheid, emotie en krachtige kleuren. Ze bieden een unieke kijk op de wereld en nodigen uit tot introspectie en reflectie. Janet Lee is een getalenteerde kunstenares van Surinaamse afkomst, wiens creativiteit diep geworteld is in haar erfgoed. Als dochter van een kunstzinnige vader heeft zo een liefde voor kunst ontwikkeld. Haar artistieke reis begon met de invloed van haar tante, die ook schildert, en hot zien van de creatieve expressie van haar zoon Xavi. Janet ontdekte al snol dat schilderen voor haar een meditatieve ervaring was, een bron van sereniteit en innerlijke rust.

Inspiratie voor haar kunstwerken haalt ze uit diverse aspecten van haar leven. Vrouwen en vrouwelijkheid vormen vaak de rode draad in haar werk, weerspiegeld in kleuren, abstracte vormen en silhouetten. Ze bouwt voort op ideeën en creëert een gevoel dat zo verder uitdiept. Do combinatie van kleurkracht, verstilling, vormen en lijnen geeft haar werken de juiste spanning en balans.  Janet experimenteert graag met verschillende materialen en technieken, wat elk kunstwerk uniek en uitdagend maakt. Ze drukt de betekenis van kunst uit en schildert op haar eigen unieke manier. Door haar intuïtieve gevoel voor schoonheid heeft ze een eigen beeldtaal ontwikkeld.

Do kunstwerken van Janet Lee worden gekenmerkt door vrouwelijkheid, emotie en krachtige kleuren. Ze bieden een unieke kijk op do wereld en nodigen uit tot introspectie en reflectie. Mot haar passie, creatieve visie en het vermogen om prachtige dingen te maken met een verrassende twist, weerspiegelen haar kunstwerken do diepte van haar artistieke talent. Stap binnen in de artistieke wereld van Janet Lee en laat je betoveren door haar betekenisvolle creaties die een onvergetelijke indruk achterlaten.Meer over Xavi

Xavi's Journey through Japanese Culture
Xavi's kunst weerspiegelt zijn toewijding en passie voor het uitdrukken van zichzelf via beeldhouwen en tekenen.
Xavi Belaj is een 15-jarige kunstenaar die op jonge leeftijd zijn passie voor het maken van kunst ontdekte. Zijn opa en moeder hebben een belangrijke rol gespeeld in het bevorderen van zijn creativiteit en hebben hem gestimuleerd om zichzelf uit te drukken via verschillende media, zoals schilderen, tekenen en boetseren. Xavi ontdekte dat werken met klei zijn favoriete medium was en spendeerde vele uren aan het creëren van verschillende figuren en personages.

Naarmate Xavi ouder werd, richtte hij zich alleen op boetseren en zocht hij nieuwe uitdagingen door unieke en complexe wezens, dieren en personages te maken. Tijdens de COVID•19•pandemie raakte Xavi geïnteresseerd in Manga en Animo en werd hij geïntroduceerd in de serie Naruto. Dit bracht zijn creativiteit op gang en hij begon poppetjes en eilanden te maken geïnspireerd door de serie.
Xavi's passie voor de Japanse cultuur en geschiedenis heeft ook invloed gehad op zijn kunstwerken. Hij was gefascineerd door hun tradities, elegantie en moderniteit. Deze interesse inspireerde hem om verschillende objecten te maken die belangrijk zijn voor de Japanse cultuur, zoals katanas, tempels en mythische wezens.

Xavi's kunst weerspiegelt zijn toewijding en passie voor het uitdrukken van zichzelf via beeldhouwen en tekenen. Zijn werk is een getuigenis van zijn liefde voor creativiteit en zijn wens om dit met anderen te delen.

An eye for detail to inspire you.
An eye on each other to spread love.

An eye for detail
to inspire you.

An eye on each other
to spread love.

Bezoekje brengen?

Adres
Frits Ruysstraat 42D
3061 MG Rotterdam
The Netherlands

Openingstijden
Donderdag t/m Zaterdag
11:00 tot 17:00 uur

Vragen?
Ga naar contact